onsdag 9 september 2009

onsdag heller fredag för mig ;)

Den dagliga kärleken!
Kärlek, men inte den som springer på glödande fötter till och ifrån snabba möten, jagad och jagande, sårad och sårande, inte den som lever högt på ständigt smärtsamma avskeds taganden, utan den kärlek som ger trygghet och vila, som värmer och värnar, och endast har ett enda avsked att frukta: dödens.
Kärlek, men inte den som knappast hunnit stilla sin längtan förrän en ny uppstår, inte den hetsigt hetsande, piskad av begärens krav, oftast mer plågsam än ljuvlig, inte heller den ångestfulla kärleken som är rädd att bli bränd och samtidigt rädd att inte få brinna, utan den milt flödande kärleken, den som vågar vila och när tid är störa den ut vilade. (Detta är jag)
Kärlek, som är att vakna tillsammans och möta den blåögda morgonen, att utbyta leenden som värmer och värnar om den nya dagens framtid, att på resan genom dagen vila tillsammans på klockslagens små väntstationer och intaga gemensamma måltider upplysta av lingon syltens röda glädje.
De dagliga skavsår vi får och ger, den dubbelsidiga smärtan som värker inom oss och som vi övervinner hos varann, den osynliga skyddsängeln som kammar ut irritationens snår, övermättnaden som hotar med tomhet, men botas genom att var och en drar sig tillbaka till ensamhetens nödvändiga oas, rätten att få vara frånvarande i var sitt drömland, glädjen att vara närvarande i varandras liv - detta är kärlek.
Nu är frågan.
Ska man få uppleva detta.
Heller gömmer man sig i drömmarna.
Lite andra tankar.
De som älskar...! De som älskar parar sig med varann, deras ord bisatser satser meningar repliker parar sig med varann.
Deras munnar parar deras blick. Säg inte att ärlighet styr de älskande.
Nej, de är gruvligt korrumperade.
Som de makthavande med alla lumpna ohederliga trick försöker hålla kvar sin makt, så försöker de älskande hålla kvar vad de älskar.
Kram Kenna